Η σπουδαία ερμηνεύτρια ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΟΡΜΠΑ εμφανίζεται για 1η φορά μετά από απουσία πολλών ετών από την Αθηναϊκή μουσική σκηνή στο HolyWood Stage, παρουσιάζοντας στο κοινό της με εφηβική διάθεση, τραγούδια που αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε των: Αντώνη Βαρδή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανό, Χρήστο Νικολόπουλο καθώς και δικές της δημιουργίες από τους προσωπικούς της δίσκους.
Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί:
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΕΤΣΑΣ: Τύμπανα-κρουστά
ΤΑΣΣΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Μπάσο
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΛΜΑΝΙΔΗΣ: Κιθάρα-Μπουζούκι
ΕΡΜΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: Πλήκτρα- Μουσική επιμέλεια
Συμμετέχει ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ: Φωνή-Φαγκότο
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΟΡΜΠΑ σπούδασε Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή μουσική καθώς και πιάνο, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι.
Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το καλοκαίρι του 1987, συμμετέχοντας σε συναυλίες του Κύπριου συνθέτη Δημήτρη Λάγιου.
Ακολουθούν συνεργασίες με τα σημαντικότερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσα σ’ αυτά ξεχωρίζουν οι: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μανώλης Λιδάκης, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Καίτη Γκρέι, Πόλυ Πάνου, Μαίρη Λίντα, Κατερίνα Κούκα, καθώς και οι συνθέτες Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Σπανός, Αντώνης Βαρδής, Μάριος Τόκας, Χρήστος Νικολόπουλος κ.ά.
Το 1993 ηχογραφεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Διαβατήριο ψυχής» σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, μουσική Θανάση Ζαχαρόπουλου, αλλά και της ίδιας.
Ακολουθεί το 1996, ο δίσκος «Άκου μια φορά» σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου και μουσική Παναγιώτη Μαθιέλη.
Το 1997 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Δουβλίνο, με το τραγούδι «Χόρεψε» σε στίχους και μουσική Μανώλη Μανουσέλη παίρνοντας τη 12η θέση.
Το 2006 ηχογράφησε ένα ακόμη CD με τίτλο «Σαν μινωικό καράβι» σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, μουσική Μανώλη Μανουσέλη και δική της.
Το καλοκαίρι του 2021 συμμετείχε στο Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης” που γίνεται κάθε χρόνο στα Χανιά.
Υπηρέτησε για 35 χρόνια ως εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, εκ των οποίων τα τελευταία 12 χρονια, σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας. Παράλληλα ίδρυσε και διηύθυνε τη χορωδία της ενορίας του Αγ. Ανδρέα Düsseldorf, καθώς και τη χορωδία της Κοινότητας των Ελλήνων του Wuppertal.
Το Μάιο του 2017 ανέλαβε την προετοιμασία της χορωδίας του Μεγάρου Μουσικής (Tonhalle) Düsseldorf για την παρουσίαση έργων του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Καλλιτεχνών Ελλάδας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του διοργανώνει το event: Μαριάννα Ζορμπά fullband live @HolyWood Stage.Athens
Στον πολυχώρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιτεχνών Ελλάδας, HolyWood Stage στον Αγίο Δημήτριο, ανάμεσα στα 2 μετρό “Δάφνη” και “Αγ.Δημήτριος”, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού η Μαριάννα Ζορμπά με την full μπάντα της έρχονται να συναντήσουν το Αθηναϊκό κοινό, σε μια σπάνια εμπειρία!
Ώρα Προσέλευσης: 21:00
Διάθεση εισιτηρίων θέασης και την ίδια ημέρα στην είσοδο του πολυχώρου
Είσοδος Συναυλίας: 10€
Για κράτηση θέσης καθήμενου σε τραπέζι ή Stand επικοινωνείτε στο τηλ 210 9700418
Η κατανάλωση είναι προαιρετική.
Η κράτηση για καθήμενου σε τραπέζι ή Stand γίνεται χωρίς υποχρεωτική παραγγελίας φιάλης.
Στον πολυχώρο μας, HolyWood Stage έχουμε ως αρχή τον σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, διαθέτει πρόσβαση(ράμπα), καθώς και ειδικές τουαλέτες για ΑμΕΑ, παρέχουμε καλλιτεχνικά και άλλα προγράμματα για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, πιστεύοντας πάντα ότι η ελεύθερη έκφραση και η ψυχαγωγία, είναι δικαίωμα όλων
Το HolyWood Stage επιτάχυνε την ανανέωση του αέρα (εισαγωγή και εξαγωγή) στον χώρο και εφαρμόζει ειδικά μέτρα COVID-19 ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσοι παρευρεθούν στις παραστάσεις του (θεατές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι). Τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και κατά την παραμονή τους στους χώρους του HolyWood Stage.
Ειδικά μέτρα διαμόρφωσης έχουν εφαρμοστεί επίσης στα καμαρίνια και τους χώρους υποδοχής, ώστε να εξασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις παραστάσεις του HolyWood Stage.
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την συνδρομή σας στην ενίσχυση των σκοπών μας
HolyWood Stage Λεωφ. Βουλιαγμένης 289
(πλησίον σταθμών μετρό Δάφνη και Αγ. Δημήτριος)
https://www.holywoodstage.gr/
https://www.facebook.com/holywoodstage.gr
https://twitter.com/holywoodstage
https://www.instagram.com/holywoodstage.athens/saved/?hl=el
https://www.youtube.com/channel/UCNpubuJEZRG5xdzWneuqW2Q
https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g4878510
email: holywoodstage3@gmail.com
πρόσβαση στο HolyWood Stage:
https://g.page/HolyWoodStageAthens?share

Event Date

23/02/2023 - 24/02/2023

Event Time

21:00 - 01:00

Ticket Price